12 Haziran 2019 Çarşamba

Kitap Günü'mün güzellikleriyle yine yeniden merhaba! :)



Evet, uzun zamandır yoktum, buralarda yeni olduğundan yokluğum pek belirgin olmamıştır ama olsun, önemli olan benim sizin yokluğunuzu hissetmiş olmam zaten. Kim bilir ne güzel detaylar kaçırdım. En azından artık arayı açmamak adına ipin ucundan sıkıca tuttum. :)

Buralarda olmadığım süre zarfında kitaplarımla da aramda ufak bir mesafe oldu, tezime odaklanmam ve okumam gereken yığınla kaynak olduğundan ne zaman alan dışı bir kitaba elim uzansa bir suçluluk hissettim durdum, yaramazlık yapan çocuğun yakalandığında hissettiği o tarif edilemez pişmanlık duygusunu her gün yaşadım. Çok şükür ki, bu süreci de en güzel şekilde atlattım, artık kitaplarımla keyifli zamanlar geçirme vakti benim için. :)

Birkaç yıldır, bir grup arkadaşımla kitap günü yapıyoruz, her ay birimize önceden hazırladığımız uzunca bir listeden seçilmiş kitaplar geliyor, hangi kitapların alınacağını bilmediğimiz için de bu bekleyiş süreci çok heyecanlı ve keyifli oluyor. Geçen ay benim günümdü ve bir sürü güzel kitabım oldu, sevdiğim insanların seçimleri olması da bendeki değerlerini iyice arttırdı.

Her birini okumak için can atıyorum, sizin de okuyup beğendiğiniz kitaplar varsa aralarında tavsiyelerinizi almayı isterim. Şimdiden teşekkür ederim. :)

Ve yine yeniden merhaba! :)

Kitaplarım:

*Italo Svevo__Yaşlılık
*İsmail Güzelsoy__Sincap
*Aslı Perker__Flamingolar Pembedir
*Jose Saramago__Görmek
*Oğuz Atay__Eylembilim
*Oğuz Atay__Günlük
*David Grosman__Bir At Bara Girmiş
*Ian Rankin__Düğümler ve Haçlar
*Dostoyevski__Öteki
*Edgar Allan Poe__Dedektif Öyküleri
*Sadık Hidayet__Kör Baykuş
*Marcel Proust__Edebiyat ve Sanat Yazıları
*Marcel Proust__Üst Kat Komşusuna Mektuplar
*Marcel Proust__Hazlar ve Günler
*Kazuo Ishiguro__Günden Kalanlar
*Erlend Loe__Doppler
*Erlend Loe__Bildiğimiz Dünyanın Sonu
*Hüseyin Rahmi Gürpınar__Gulyabani
*Hüseyin Rahmi Gürpınar__Mürebbiye
*Hüseyin Rahmi Gürpınar__Efsuncu Baba
*Hüseyin Rahmi Gürpınar__Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç
*Halit Ziya Uşaklıgil__Mai ve Siyah
*Şemsettin Sami__Taaşşuk-ı Talat ve Fıtnat
*Lou Andreas Salome__Ruth
*Jack London__Martin Eden
*Paola Peretti__Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe
*Jane Casey__Ölüme Terk Edilenler
*Erim Şişman__Zürafa Tozu
*Mehmet Sağbaş__Barbar Yeni Dünya
*İlber Ortaylı__Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
*Michael Ende__Momo

14 yorum:

  1. heeeey görünmediğinin farkındaydım ki beeen. tez geçmiş olsuun. yani okul bitti diyosun o zaman. kutlarıım. dönmene sevindim kiii :) getiririm sana yeni arkadaşlaaar :) kitap günü ne güzeel altın günü gibi.. kitapların isimleri iyi okunmuyoo. yazsana barii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olleyy, anımsanmak güzel şey, çok mutlu oldum. İçten yorumlarını özlemişim. :) Ay evet, mezunum şükür, gerçi evrak işleri var daha, son dokunuşlar. :)
      Aynen bir nevi altın günü, keyifli oluyor. Yazarım şimdi onları, düzenleyeyim hemen, çok teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. çok güzel yaa kitapların. proust ve gürpınar, en sevdiklerimden, atay da :) saramago zirve :) günden kalanlar filmini de izlesenee :) martin eden bayılırım. hepsi güzel. erlend joe aklımdaaa okuycam ben de işallah :) heey svevoo, okumadıysaan, şeyi okusanaa, tezer özlü, yaşamın ucuna yolculuk. svevo var ordaa :) bi de tezer özlünün bu romanının yky den yeni baskısı çıktı, 35. yıl :)

      Sil
    3. Proust aşığı olabilirim. :) Gürpınar ilk defa okuyacağım, çok merak ediyorum. Ay şu an Günden Kalanlar'ı okuyorum, filmi olduğunu bilmiyordum, çok teşekkürler. Stevens'ı beyazperdede görmek güzel olacak. :) Tezer Özlü'nün o kitabını okudum, hatta okurken aklıma ilk gelen keşke Svevo cümleleriyle karşılıklı sohbet edercesine ayrı bir kitap yazsaymış dedim. O satırlara bayılmıştım.

      Sil
  2. Merhaba bloğumu ziyaret ettiğinizden dolayı teşekkür ederim .
    Takip ettim

    YanıtlaSil
  3. Bizde kitap günü yapıyoruz. Çok eğlenceli:) Keyifle oku canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel :) Çok şanslıyız bence. Çok teşekkür ederim. :)
      Keyifli kitap günlerimiz olsun her daim canım.

      Sil
  4. (Yıllar önce) Öğrencilik yıllarımda olsun, mesleki giriş sınavlarına hazırlanırken olsun, aynı suçluluk duygusuna kapılır ancak bu suçu işlemekten de geri duramazdım. Maliye Bölümü okuyordum ve edebiyata tutkundum. Der kitaplarından daha çok roman okuyordum.
    Beraber kitap okuyabileceğiniz, okuduğunuz kitapları paylaşabilmeniz büyük bir şans. Buna iyi sahip çıkın derim. Kolay bulunmuyor.
    Listenizde ki, "yaşlılık" adlı kitap ilgimi çekti. Umarım en kısa zamanda okur ve yorumunuzu paylaşırsınız. Bloğunuzu takip edenler "Proust" hakkında donanımlı olduğunuzu bileceklerdir. Ben "Öteki"ni Nihal Yalaza Taluy çevirinden okudum. Bu çevirmeni tercih ederim. Öteki bir çokları tarafından çok beğenilen, aynı zamanda da bir çok eleştirmen ve okur tarafından da çokça yerilen bir kitap. Son dönemde çıkan Sabri Gürses'in iddialı çevirisinden bu defa "İkiz" olarak tekrar okuyacağım. Momo'yu okumaya çocuklardan daha çok yetişkinlerin okumaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Saramago'nun Körlük kitabını okudum. Fazla müstehcen ve pornografik ifadelerine rağmen beğendiğim bir kitaptı. Bu kitabın devamı olarak ifade edilen Görmek de kütüphanemde var ancak henüz okumadım. Doppler, iyi bir kitaptı, çok da popülerdi, beğendim ancak beklentimi de tam karşıladığını söyleyemem. Kör Baykuş, beğenerek okuduğum bir kitaptı, ancak kasvetli ve durağan kitaplardan hoşlanmayanlar uzak dursun. Oğuz Atay'ın "Günlük" ünü yıllar önce okumuştum. Üzerimdeki etkisi de olmak üzere çok da bir şey hatırlamıyorum şimdi. Listenizdeki diğer bir çok kitap ilgi alanım dahilinde. Umarım okuma fırsatı bulurum.
    Umarım bu kadar uzun yoruma kızmamışsınızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızmak şöyle dursun aksine uzun yorumunuza çok sevindim. Okuyacağım kitaplar hakkında önceden bilgi edinmekten çok mutlu oluyorum. Üniversitedeyken ben de sizin gibiydim, final zamanları sınavlara çalışmak yerine saatlerce kitap okuduğumu bilirim. Çok dinlendirdiğini ve iyi hissettirdiğini hatırlıyorum o zamanların. :)
      Yaşlılık'ı okuduğumda mutlaka yorumlarım, ben de merak ediyorum, yazarın Zeno'nun Bilinci adlı kitabını çok sevmiştim. Öteki hakkındaki yorumunuz beni iyice meraklandırdı. Dostoyevski okumaktan keyif aldığım bir yazardır. Momo adlı kitabı sanırım çevremde herkes okudu ve bir ben kaldım okumayan, çok olumlu dönüşler alıyorum. Doppler, çevremde sık karşılaştığım kitap, beklentimi yüksek tutmadan okursam daha çok severim sanırım. Kör Baykuş hakkında hep sıkıcı olduğunu duydum, bu yüzden de seveceğimi düşünüyorum, durağan kitaplardan daha keyif alıyorum sanırım, birçok kişiye göre değişik bir yapım var. :) Körlük, çok beğendiğim kitaptı, devamı nasıl olacak merak ediyorum. Atay'ı çok seviyorum, Tutunamayanlar, Korkuyu Beklerken adlı kitaplarını okumuştum.
      Yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim, umarım sizin de çevrenizi kitapsever insanlar sarar. :)

      Sil
  5. momo ile senilita (yaşlılık) var benim blogda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda inceliyorum o halde, çok teşekkürler. :)

      Sil
  6. Çok güzel bir etkinlik, tebrik ediyorum sizi ve arkadaşlarınızı. Halit Ziya'nın Mai ve Siyah adlı eseri harika bir kitap. Bir an önce okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, öncelik vereceğim o halde Mai ve Siyah'a, tavsiye için de ayrıca teşekkürler. :)

      Sil

Diğerlerinden Daima Bir Adım Önde Olanlar :)